Početna strana | O projektu | Turističke organizacije | Za dijasporu | Za investitore | Diskusije | Redakcija | Kontakt | English 
 

Eko farma Zornić


Kategorija: 1
Eksterijer
Slike ponude

» Osnovni podaci

Adresa: Živorada Jovanovića 13
Region: Grad Beograd
Opština: Barajevo
Lokacija: Baćevac

Tip smeštaja: Etno sela
Apartman: 1

Opis i karakteristike


Opis: Na samo 30km od Beograda u srcu Šumadije ispod Kosmaja u selu Baćevac kod Barajeva, nalazi se ekofarma Zornić&Zornić.

Vazdušna banja, mir i tišina, lepota seoskog ambijenta, mnoštvo domaćih životinja i sve to u folkloru starog seoskog domaćinstva, za koje ste često mislili da ga više nema, kao i obilje detalja
iz starog seoskog života naći ćete na korak od gradske vreve.

Na eko farmi Zornić&Zornić koja postoji od februara 2003. godine otvoren je etno restoran gde možete uživati u domaćoj hrani i prijatnom ambijentu.
Uz mnoštvo domaćih životinja, mini zoo, jahanje ponija, igraonice za decu, vaša deca će doživeti ne svakidašnje
iskustvo i saznanje.

Naša želja je da ovim predstavljanjem možda probudimo zaboravljeno detinjstvo na selu, a onima koji ga nisu imali možda malo zagolicamo maštu. Pokušaćemo da Vam predstavimo naše domaćinsvo i naše prve korake u ostvarenju sna.

Sve je počelo februara 2003. godine kada je porodica Zornić kupila seosko imanje od porodice Stevanović.
Uz dosta rada, odricanja i ulaganja, poštujući ruralnu autentičnost seoskog ambijenta zablistalo je domaćinsvo i etno restoran "Zornića kuća".
Pet godina rada i ljubavi krunisano je otvaranjem 2.maja 2008. godine.

Naše domaćinstvo se nalazi na lokaciji Mage, selo Baćevac, srez barajevski. Na našem imanju se nalazi etno restoran sa tradicionalnom kuhinjom i jelima spremanim po receptima naših baka.

Etno restoran "Zornića kuća", prostire se na tri hektara idiličnog šumadijskog krajolika, sa ne svakidašnjim pogledom na Kosmaj. Naše domaćinstvo Vam ne nudi samo dobru hranu veći i način i ambijent da u njoj uživate.Birana muzika, žubor vode kao i cvrkut ptica će svakako doprineti tome. Pored dobrog zalogaja, u našem restoranu će te nadamo se biti zadovoljni i sa preko 30 vrsta najboljih rakija i isto toliko vrsta vina sa naših prostora. Nakon svega će vam naravno prijati i odmor na ćilimu ispod dvestagodišnjeg hrasta. Mnogi su probali a neke je i san prevario!

Pored provereno dobre hrane u našoj ponudi imate i suvenire. Mnoštvo proizvoda iz domaće radinosti koji će vas i kada se rastanemo podsećati na vreme provedeno sa nama.

Kod nas su izloženi i predmeti koji se danas mogu retko videti. Priča o njima i njihovoj upotrebi u prošlosti pomoćiće vam da bolje upoznate način života u starom srpskom domaćinstvu.

Neposrednost i ljubaznost domaćina i osoblja kao i celokupan ambijent učiniće vaš boravak nesvakidašnjim. Naša ideja je da se kod nas i sa nama osećate kao da ste došli kod rođaka i potrudićemo se da to stvarno tako i bude.


Opremljenost:
Restoran
Grejanje

U blizini objekta:
Hipodrom
Biciklistička staza
Pešačka staza
Smeštaj za psa

Objekti u okolini

 

AktivnostiRADNE


SPORTSKE
Sport i rekreacija: Pešačenje, Staza zdravlja, Ribolov, Posmatranje ptica,

SPORTSKE AKTIVNOSTI: Trčanje, biciklizam...


KULTURNE


Domaće životinje (mogu se videti): Pas, Mačka, Kokoš, Patka, Paun, Koza, Konj,

Proizvodi

 

Prodaja Seoskih Proizvoda: Rakija
Sokovi
Širok izbor suveniraMOGUĆE JE DA PODACI NA OVOJ STRANICI NISU AŽURNI. PREĐITE NA SAJT SELO.RS

office@selo.co.rs


Ostavite svoj utisak nakon boravka u ovom objektu (1)

» Ponudu prosledio
admin
 
 
Copyright © 2004-2016 Internet Club www.internet.org.rs