Početna strana | O projektu | Turističke organizacije | Za dijasporu | Za investitore | Diskusije | Redakcija | Kontakt | English 
 

Konak Mišić


Cena noćenja(din): 1.500 DIN
Kategorija: 1
Enterijer
Eksterijer
Slike ponude
Konak Mišić
Konak Mišić

Restoran
RestoranSoba
Soba

» Osnovni podaci

Adresa: Selo Tršić
Region: Mačvanski
Opština: Loznica
Pošt.broj: 15303
Lokacija: Selo Tršić
Cena noćenja (din): 1.500 DIN
Cena noćenja sa doručkom (din): 2.000 DIN
Cena polupansiona (din): 2.500 DIN
Cena punog pansiona (din): 3.000 DIN

Tip smeštaja: Konak
Dvokrevetne sobe: 2
Trokrevetne sobe: 1
Apartman: 2
Br.kupatila: 4
Boravišna taksa: 50 DIN

Opis i karakteristike


Opis: Grad Loznica se nalazi u zapadnoj Srbiji, na desnoj obali reke Drine na samo 140km od Beograda i 120km od Novog Sada.
Na zatalasanim brdima obraslim bukovom i cerovom šumom, nadomak Loznice(5km) nalazi se Tršić, maleno ali idealno mesto da se provede odmor. Domaćinstvo Mišić se prostire na 4 hektara i nalazi se u zelenoj pešačkoj zoni muzeja narodnog graditeljstva na otvorenom, udaljeno 50 metara od kuće Vuka Stefanovića Karadzića. Bez gužve i gradske vreve, čist vazduh i zdrava hrana glavni su aduti ovog domaćinstva. U cenu punog pansiona uključeno je pića i ića koliko vam volja.
Konak Predraga Mišić poseduje restoran za sopstvene potrebe, TV, telefon, internet, iznajmljivanje bicikla, unikatne suvenire. Na samo 10km od Tršića nalazi se Banja Koviljača koja nudi odličan Welness program( http://www.banjakoviljaca.rs/wellness.htm )

dodatne fotografije domaćinstva možete videti na
http://picasaweb.google.com/misicpedjaLink za dodatne informacije:
http//www.trsic.co.rs


Opremljenost:
Restoran
Soba za nepušače
Grejanje
Kafe bar
Kupatilo u svakoj sobi
Zajedničko kupatilo
Podrum
Telefon u sobi
Internet
TV u sobi

U blizini objekta:
Pošta
Muzej
Kulturni spomenik
Istorijski spomenik
Teren za tenis
Biciklistička staza
Pešačka staza
Otvoreni bazen
Zatvoreni bazen
Dom zdravlja
Sportski teren
Apoteka

Objekti u okolini

 

Aktivnosti


Aktivnosti u selu (branje, prikupljanje...): Voćarstvo, Povrtarstvo, Lekovito bilje, Pečurke, Šumsko bilje,

RADNE


SPORTSKE
Sport i rekreacija: Pešačenje, Staza zdravlja, Ribolov, Lov, Posmatranje ptica, Biciklizam, Planinarenje,

SPORTSKE AKTIVNOSTI: http://www.banjakoviljaca.rs/wellness.htm


KULTURNE
KULTURNE AKTIVNOSTI: http://www.ckvkaradzic.org.rs/lat/index.htmlDomaće životinje (mogu se videti): Pas, Mačka,

Proizvodi

 
Proizvodi koji se mogu kupiti: Šljivovica, Zimnica, Med, Sir/kajmak, Domaća radinost,Turistički programi: U živopisnom pastoralnom prostoru Tršića, na samo 50 m udaljenosti od spomen – kuće Vuka Karadžića, nalazi se jedinsveno seosko domaćinstvo Konak Mišić. U skadu sa etno kontekstom koji čuva sećanje na kulturnu istoriju Srbije osamnaestog i devetnaestog veka, ovo gostoprimljivo domaćinstvo ponudiće Vam raznorodne sadržaje i vratiti Vas u arhaični prostor u kojem kuca neko drugo vreme. Konak Mišić udaljen je od Beograda 150 km , što se po opštoj atmosferi ovog autonomnog mesta ne da zaključiti.
Boravak u konaku svojevrsni je beg od urbane svakodnevice, ali i od ustaljenih koncepcija odmora i rekreacije. Konak Mišić jeste pokušaj drugačijeg pristupa seoskom turizmu, što predstavlja esencijalni i eksluzivni kvalitet ovog prostora. Pre svega, u ovoj domaćinskoj kući insistira se na duhu stare Srbije, što implicira specifičan odnos prema gostima. U konaku nema kafanske ruralne vreve, niti tipičnih ugostiteljskih manira. Afinitetima gostiju pristupa se individualno, pri čemu je domaćin konaka uvek na raspolaganju.
Konak Mišić predstavlja etno-kompleks koji sačinjavaju tri različita objekta izgrađena u duhu narodnog graditeljstva. Po starini, izdvaja se kačara izgrađena pre sto dvadeset godina, koja se koristi kao autentična kuhinja, ali i kao svojevrsni milje za dnevna uživanja u toku letnjih meseci. Stara kuća je obnovljena u tradicionalnom duhu, te je korišćena prilikom snimanja serije Vuk Karadžić. Sastoji se od dva dvokrevetne i jedne trokrevetne sobe, kao i prostranog četvorokrevetnog apartmana. U prizemnom kamenom delu kuće nalazi se kafana - dnevna soba, namenjena isključivo za goste kuće. Najreprezentativniji objekat jeste vajat – apartman, nastao kao rezultat specifičnog spoja moderne umetnosti i etno motiva. Svaki detalj u ovom prostoru predstavlja unikatno delo afirmisanih umetnika Ivana Gračnera i Ivana Kurteša. Konak Mišić na specifičan način čuva duh Vukovog Tršića, ali prihvata i moderne tendencije te, u tom smislu, možete računati na puni komfor i tehničku opremljenost. Isto tako, dostupni su i različiti vidovi moderne umetnosti koja se oslanja na folklornu tradiciju.
Ovo autentično domaćinstvo nalazi se u samom kulturnom središtu Tršića, a opet je savršeno uklopljeno u piktoralni šumski pejzaž. Primamljivost ove geografske lokacije je u tome što gotovo istovremeno možete uživati u neobičnoj lepoti netaknute prirode i istraživati kulturnu baštinu koje ovo mesto nudi. U neposrednoj blizini domaćinstva nalazi se obeležena pešačko – biciklistička staza duga 50 km, koja vodi do manastira Tronoše, te otvara mogućnost spajanja različitih vidova rekreacije sa kulturnim sadržajima. Pri tome, otvorena je mogućnost posete drugih znamenitih mesta zapadne Srbije, kao što su: Banja Koviljača, Gučevo, Dobri potok, obala reke Drine...Koncepcija odmora u Konaku Mišić podrazumeva fleksibilnost u realizaciji potencijalnih izleta. Odsustvo tenzivnih i fiksnih planova primarni je uslov za okrepljujući odmor od modernog načina života. U ovoj oazi mira poštuje se jedinstvenost trenutka i raspoloženja, te konačno možete zaboraviti na sat i prepustiti se uživanju.
Konak Mišić predstavlja deo većeg projekta čiji je cilj razvoj seoskog turizma u zapadnoj Srbiji. Idejni tvorac i vlasnik konaka jeste Predrag Mišić koji se nakon studija u Beogradu vratio svojim korenima, što mu je omogućilo edukaciju iz oblasti seoskog turizma u Češkoj, Austriji i Americi. Ovaj ugostiteljski kompleks nastao je iz entuzijastičkog poriva da se na nov način promovišu stare vrednosti, te da se spoje urbani kvaliteti i lepota srpskog sela. U tom smislu, konak je jezgro okupljanja različitih umetničkih i etnoloških kolonija. U toku je izgradnja jedinstvenog amfiteatra koji će poslužiti kao prostor za debate i filmske projekcije. Predrag Mišić na nov način anticipira kvalitete sela izbegavajući klišeizirane moduse u njegovoj prezentaciji. Ono što, pak, nudi jesu retki kulturni sadržaji koji u savršenom rustikalnom ambijentu konaka dobijaju novi kvalitet.
Konak Mišić predstavlja nove tendencije u razvoju srpskog seoskog turizma tako što tendeciozno spaja tradicionalne vrednosti i različite vidove modernih sadržaja. Ako posetite ovo volšebno mesto osvojiće Vas njegova nepretencioznost, jer ćete biti u prilici da sami birate između tišine šumskog predela, zanimljive kulturne istorije i različitih urbanih sadržaja. Osećaj apsolutne slobode nagnaće Vas da mu se iznova vraćate.

Tanja Rakić


MOGUĆE JE DA PODACI NA OVOJ STRANICI NISU AŽURNI. PREĐITE NA SAJT SELO.RS

office@selo.co.rs


Ostavite svoj utisak nakon boravka u ovom objektu (3)

» Ponudu prosledio
konakmisic
 
 
Copyright © 2004-2016 Internet Club www.internet.org.rs